עקיצת פשפשים בבית היא מטרד שכמעט בלתי אפשרי לחיות אתו. הפשפשים עוקצים בלילות, מונעים שינת לילה רציפה, מתעוררים עם תחושת גירוד ואדמומיות שבמקרים קיצוניים יכולה להתפתח אלרגיה מסכנת חיים. ואם בבית יש גם ילדים הסבל והקושי הוא בלתי נסבל עבורם.
במידה והחרק בעל המאפיין הערפדי הזה התנחל אצלכם בבית, אין מנוס מלצאת למבצע הדברה מהיר, מקיף, אגרסיבי וללא פשרות כנגדו.
לשמיעה של כל המאמר לנוחות שלכם לחצו על הכפתור ההפעלה בנגן זה.
סובלים מפשפשים בבית? הגעתם לחברה המקצועית ביותר בתחום!
כל שירותי ההדברה שלנו תחת קורת גג אחת ✅
אנחנו משתמשים בציוד המתקדם ביותר ✅
אנו מציעים מחירים הוגנים ונוחים לכל בית בישראל ✅
אחריות בכתב בסיום כל פעולה ✅
שירות בכל רחבי הארץ ✅
עזרנו כבר לעשרות אלפי לקוחות בכל חלקי הארץ
משימה ראשונה – זיהוי האויב
ישנה נטייה רווחת לבלבל בין פרעושים לפשפשים מכיוון ששניהם חרקים מוצצי דם של בני אדם ובבתים. יש כאלו הנוטים לחשוב שמדובר באותו חרק, אך לא כך הוא. לא רק שמדובר בשני חרקים שונים מבחינת מאפיינים אלא גם מבחינת סוג ההדברה הנדרשת. לכן, קודם יש לוודא כי אתם מתמודדים עם פשפש.
תוכלו לזהות אותי כי :
- יש לי גוף דמוי ביצה אך הוא שטוח ופחוס.
- במצב הבוגר שלי אני בצבע שחור- אדום
- יש לי חצאי כנפים קטנות אך אינני יכול לעוף
- אני משאיר אחרי סימנים דם וצואה על סדינים ומזרונים
- אני עוקץ במקבץ של 3-8 עקיצות באותו מקום (אפילו מנסה לעשות את זה בקו ישר)
- אני עוקץ (אוכל) רק בלילה, ובמיוחד בחלק האחרון של הלילה. לאחר מכן אני נח כמה ימים
- אני מתחבא במקומות מוסתרים וחשוכים כמו, לוחות עץ, בתוך פינות של מזרונים, קפלי בגדים, מסגרות של תמונות, שקעי חשמל ואפילו בכריכות ספרים.
- הביצים שפשפשת מטילה הן בצבע לבן-סגלגל
משימה שנייה – בחירת מדביר
הפשפש הוא חרק בעל עמידות מיוחדת שהתחזקה לאורך השנים ולכן פעולות הדברה ברמה מקומית מבוססות חומרים שנרכשו בחנויות או חומרים הדברה בסגנון תרופות סבתא לא באמת מדבירים אותו (ראו בהמשך). לביצי הפשפש עמידות גבוהה והן יכולות לבקוע גם לאחר כמה חודשים וגם הפשפש בצורתו הבוגרת יחסית עמיד.
בתהליך בחירת המדביר מומלץ לכלול את שלושת הדברים הבאים :
- מדביר מקצועי (עם רישיון ממשרד הגנת הסביבה) בעל ניסיון בהדברת פשפשים.
- בקשו אפשרות ליצור קשר עם לקוחות שיכולים לשתף על החוויה, הטיפול ומידת ההצלחה שעשה עבורם בבעיית פשפשים.
- בררו מראש האם ההדברה כוללת טיפול משלים לאחר כמה שבועות? וגם, מהו משך זמן ומה כוללת האחריות שנותן על ההדברה?.
משימה שלישית – פעולות משלימות במקביל להדברה המקצועית
- הוצאה החוצה של כל התכולה מהחדרים הנגועים למקום פתוח (ביגוד, קופסאות, משחקים, ספרים, מצעים – השאירו בחדר רק ריהוט). בצעו שאיבה יסודית (עם שואב אבק עוצמתי) של כל התכולה שהוצאתם, כולל הביגוד, בדים, וילונות, מצעים.
- את מה שניתן לכבס, כבסו בחום של כ -70 מעלות, אפילו פעמיים, 60-70 מעלות היא הטמפרטורה בה פשפשים מתים ואינם שורדים.
- ישנה אפשרות להכניס את הביגוד ותכולה נוספת לשקית אטומה לגמרי שלא נכנס אליה חמצן ולהשאירה בשמש לכמה ימים.
פעולת ההדברה על ידי המדביר
- חשיפת מוקמות מסתור של הפשפשים
- שאיבה בעוצמה בכל מקומות מסתור אפשריים בחדר
- שימוש באדי קיטור חמים לשטיפה של אותן מקומות והריהוט
- ריסוס / פיזור חומרי הדברה בחלק ממוקמות מסתור ועל הרצפה.
עוד בנושא – הדברת פשפשים
מחירון שירותי הדברת פשפש המיטה לבית פרטי
הדברת פשפשים היא אחת מפעולות ההדברה המורכבות ביותר ולכן גם העלות שלה יחסית גבוהה. במרבית הפעמים המדביר יגיעה פעם נוספת לאחר כמה ימים-שבועות לבצע טיפול נוסף, למקרה שכמה פשפשים נותרו והחלו להתרבות מחדש.
ניתן למצוא מחירון הדברה כמעט בכל אתר של מדביר וגם כאן.
עיקרון תמחור הדברת פשפשים מבוסס על מחיר הדברה לחדר. כאשר מחיר זה מושפע מגודל החדר וכמות הרהיטים והחפצים בחדר המצריכים בדיקה וטיפול. ככל שמדובר ביותר חדרים או בבית כולו המחיר יהיה גבוה יותר אך יכלול הנחה.
מחיר ממוצע לחדר יכול לנוע בין 800 ₪ ל – 1200 ₪, ומחיר לדירה בת 3-4 חדרים יכול להגיע לעד 2600 ₪ (תלוי בגודל).
תהליך ההתרבות של הפשפשים
נקבת הפשפש מטילה כ- 10 עד 15 ביצים בכל הטלה ובמהלך חייה בסך הכל צפויה להטיל כ – 300 ביצים (הנקבה חייה פחות מהזכר משום שכל הזדווגות מקצרת את חייה). הביצים בוקעות כ 5-6 לאחר הטלתם, מרגע הבקיעה מתחיל הפשפש הנולד לעבור את שלב הנימפה הכולל חמישה חלקים, כאשר כל שלב נמשך 5 ימים במהלכו הנימפה חייב למצוץ דם בכדי להתפתח לשלב הבא.
לסיכומו של דבר, בפרק זמן של כחודש ימים מאז ההטלה, יצטרפו כ-12 פשפשים בממוצע לחמולה המשפחתית. בהנחה שיש כמה וכמה נקבות מדובר בקצב גדילה משמעותי. לכן ככל שמתמהמהים בביצוע טיפול ההדברה המושבה תגדל ותתפזר בעוד ועוד מקומות בחדר ובבית.
ספות, מזרונים, מיטות והפשפש שביניהם
פשפשים אוהבים בני אדם, למעשה זוהי המסעדה האהובה עליהם לכן הם יסתתרו במקומות קרובים למקומות בהם נמצאים בני אדם במצב ללא תנועה כמו, ספות, מזרונים ומיטות. מקומות אלו נוחים מאד לפשפשים מכיוון שאז מרחק בינם לבין מסעדת האדם קצר. למרות שקצב ההליכה של פשפש הוא כמטר בדקה הוא מעדיף ללכת כמה שפחות במיוחד בחזרה למסתור לאחר ארוחה דשנה.
המקומות העיקריים שיש לחפש בהם אחר פשפשים הוא בלוחות של הספה, בתוך קפלים של כריות, בין הבד למילוי הפנימי, בחלק הפנימי של רוכסני מצעים ושמיכות ובמזרון עצמו.
תרופות סבתא להדברה של פשפשים
נאמר מראש, שיטות אלו יכולות לצמצם את כמות הפשפשים, אולי אף להאט את ההתרבות שלהם, אך הן אינן נותנת פתרון מלא המעלים את הפשפשים.
- חומץ – נוזל הפלא, מתבלים אתו סלטים, מנקים אתו סירים ותנורים וגם מדבירים פשפשים. התזה של חומץ על מקומות מסתור ומרבץ של פשפשים פוגעים בהם ככל הנראה בתהליך הנימפה שלהם, אך כמעט ולא בפשפשים בוגרים ולא בביצים.
- שמנים אתרים – אלו שמנים המכינים מתמציות צמחים והם המקור לריחם החזק של פרחים. מריחת שמן אתרי, במיוחד שמן עץ התה, אמנם אינם הורגים פשפשים אך הם מרחיקים אותם מהמקומות בהם השמנים נמרחו. אפשר למרוח שמן אתרי על רהיטים לאחר פעולת ההדברה ולא כפעולת הדברה בפני עצמה.
- סודה לשתייה – חברתו לניקיון של החומץ, ערבוב סודה לשתייה עם מים וריסוס התרכובת על מקומות שונים תוביל להתפזרות של הפשפשים אך לא לחיסולם.
לסיכום
זיהיתם אצלכם בבית או בדירה את פשפש המיטה בהתאם לסימנים בתחילת המאמר?, בלי להשתהות התחילו את תהליך ההדברה.
עיכוב בתהליך יוביל להתפשטות של הפשפשים מחדר השינה (מקום שהות ראשון) לחדרים נוספים ואז גם החוויה בבית תהיה הרבה פחות נעימה והדברה תעלה הרבה יותר (מחיר נקבע לפי חדרי וגדול). וכמובן, ככל שתגיבו יותר מהר כך גם הסיכוי להצלחת הטיפול ההדברתי יהיה גובה יותר.