פשפשים הם יצורים מכונפים קטנטנים שכמעט קשה להבחין בהם, אבל מי שיסבול מעקיצות, גירוד בעור או מעור נגוע באדמומיות – ייתכן וסובל מפלישה של פשפש המיטה במרחב המגורים או בכול מרחב אחר.
פשפש המיטה הוא למעשה החרק הנפוץ ביותר בישראל, והוא מגיע מתוך משפחה גדולה של פשפשים. מזיק זה או טפיל, אם תרצו, יכול להימצא ולהתרבות במרחב הביתי או הציבורי בו אתם שוהים. הוא יכול לשגשג גם במרחבים אחרים, כמו כיתות או בתי ספר, מסעדות ובתי קפה, מוסדות ציבור ועוד.
צריכים שירותי הדברת של פשפש המיטה בכל מקום בארץ? הגעתם לחברה המקצועית ביותר בתחום!
כל שירותי ההדברה תחת קורת גג אחת עם המדברים המקצועיים והאיכותיים ביותר ✅
שימוש בציוד איכותי ומתקדם ✅
מחירים הוגנים – הנחות מיוחדות ✅
שירות מקצועי ומהיר ✅
שירות בכל רחבי הארץ ✅
עזרנו כבר לעשרות אלפי לקוחות בכל חלקי הארץ להפטר מהפשפשים לתמיד!
לשמיעה של כל המאמר לנוחיותכם הקליקו על הכפתור ההפעלה.
אבל מה אפשר לעשות נגד פשפש המיטה? ולמה הוא בכלל הגיע אליכם?
אחד הכללים במלחמה הם “לדעת את האויב”, לכן חשוב להכיר את החרק הספציפי הזה, להבין למה הוא נמשך, ומה מביא אותו אליכם. פשפש המיטה זה חרק נפוץ הניזון מדם של יונקים. חרקים אלה קטנטנים ופועלים בלילה בדרך כלל, לכן יהיה קשה לאתר אותם לבד, או להרוג אותם ללא הדברה. פשפשים הם פולשים הניזונים גם מדם של בעלי חיים, לכן הם עלולים להגיע אליכם גם דרך חיות המחמד שלכם.
עקיצות פשפשים נגרמות בעיקר מהפשפש הנפוץ ביותר בישראל, הלוא הוא פשפש המיטה שעוקץ אנשים ובעלי חיים כאשר נמצא אותו בכלי מיטה.
עקיצות כאלה יכולות להוביל לגירויים וגירודים בעור, לאדמומיות ואפילו לשלפוחיות! זאת במידה ולא מטפלים במצב או עושים שימוש במוצרי נניעה, כמו חומרים נגד פשפשי המיטה או תרסיס נגד פשפש המיטה.
חשוב לדעת שמפני שמדובר בטפיל שניזון מדם של יונקים, מה שתגלו על העור שלכם אחרי לילה סוער, זה נשיכות של פשפש ולא עקיצות, לכן חשוב לטפל במצב כמה שיותר מהר.
זה נכון שהנשיכות אינן מעבירות מחלות זיהומיות, והן לא מסוכנות בדרך כלל, אבל יש מקרים של רגישות נדירה לנשיכות כאלה. אם המצב לא מטופל, ייתכנו פגיעות בעור כמו דלקות או עור מת, שנפגע בעקבות הנשיכות.
כיצד מזהים את המזיקים האלה?
כדי לדעת מה עושים נגד פשפשים, חשוב לזהות את פשפש המיטה ולהבין היכן הוא נמצא במרחב. היצורים המעצבנים האלה יכולים להגיע למרחבים ביתיים או ציבוריים, לעסקים או למשרדים, ולכל מקום בו נמצאים אנשים ובעלי חיים. פשפש המיטה יגיע לאזורים לחים וחמים ויתחפר בתוך סדינים וכלי מיטה, במגבות וכלי רחצה, היצור המציק נמצא במגירות ונעליים, על מרבצים של בעלי חיים ועוד.
פשפשים יכולים להגיע אל מקורות מים עומדים ואל מקומות שלא אווררו זמן רב, והם יכולים גם להכנס אל תוך שקעי חשמל ואל תוך סדקים בקירות. בנוסף לכך, הם מתרבים בתוך מזרנים ואפילו במשקופים, לכן חשוב לבצע הדברה או לרסס תרסיס נגד פשפשים, כמה שיותר מוקדם.
איך בוחרים תרסיס הדברה טוב?
כיום יש כמה סוגים של חומרים נגד פשפשי מיטה, ביניהם:
- תרסיסים ללא ריח שאינם מזיקים לבני אדם או לחיות מחמד, ואינם מזהמים את הסביבה.
- יש חומרי הדברה כימיים שרק מדבירים מקצועיים יכולים להשתמש בהם. מדובר בתרסיסים אשר עומדים בתווי תקן ומרוססים במקצועיות ואחריות.
- אפשר לקנות משחות נגד פשפשים שכדאי למרוח על הגוף במידה ואתם סובלים מעקיצות וגירויים.
- במקרים של טפילים עך בעלי חיים, יש לרכוש קולרים ואבקות לבעלי חיים, כמו כלבים וחתולים, מכרסמים, או חיות משק.
- מלכודת דבק יכולות לסייע משום שהן מושכות מזיקים ומעולות להתקנה ברחבי הבית ובחצר. המלכודות מעולות לאחר הדברה, לצמצום וסיוע בהכחדת מזיקים.
כיצד משתמשים בתרסיסים נגד מזיקים?
בחרו תרסיס מתאים למרחב ולמי שחי בו. כיום יש תרסיסים להדברה עצמית עשויים מחומרים שאינם רעילים לבני אדם ובעלי חיים.
יש לרסס את התרסיס על מקומות שיכולים להיות בהם פשפשים, החל ממגירות נעליים עד מזרנים ורהיטים, קירות ושקעי חשמל, ספרים ומרבצים. כל זאת במידה והתרסיס אינו רעיל!
כיום אפשר למצוא חומרי הדברה ללא ריח וכאלה שאינם מזיקים לסביבה. במידה ואתם זקוקים להדברה כימית – יש לפנות אל חברת הדברה מקצועית.
לאחר ההדברה, חשוב לשאוב בכול יום את המרחב, משך שבוע וחצי לפחות. כך תבטיחו שהמזיקים לא יחזרו למרחב.
לכל המדריכים לגבי המקומות אליהם מגיעים פשפשים – הדברת פשפשים לפי מקום
חשוב לדעת!
בניגוד למרבית בעלי החיים: פשפשים יכולים לשרוד עד 70 יום ללא מזון, מה שהופך אותם לעמידים במיוחד.
כדי להפטר ממזיקים, יש לבצע כמה פעולות חשובות:
- פיזור חומרים נגד פשפשי המיטה – אם מדובר בבעיה נקודתית שאינה חוזרת על עצמה, ניתן לקנות תרסיס נגד פשפש המיטה ולבצע את הריסוס לבד, במקומות בהן יש חשד או התגלו פשפשים.
- הזמנת הדברה מקצועית – בכול מקרה של חרקים ומזיקים ובכלל בכול שנה- שנתיים: רצוי לבצע הדברת מזיקים, בעיקר במקומות בהם יש חרקים, החל מפשפשים עד תיקנים, זוחלים, קרציות ושאר בעלי חיים לא רצויים.
- אוורור וניקיון המרחב – כפי שהזכרנו, פשפשים יכולים להגיע למקומות לא מאווררים. לכן חשוב לאוורר חדרים, לכבס בהרתחה כלי מיטה ולשאוב טוב טוב מזרנים ומערכות ישיבה. חשוב לשטוף את המרצפות בחומרי ניקוי דוחי מזיקים, לשאוב אבק משטיחים, ולהשתמש בחומרי הדברה שאינם מסוכנים לאנשים או לחיות מחמד.
יש לכם פולשים במרחב? דעו שאתם לא לבד
אם יש לכם פשפשים, אין מה להתבייש. פשפש המיטה נמצא בכל רחבי העולם, ומפתח עם השנים עמידות לחומרי הדברה. טפיל זה כבר קיים מאות אלפי שנים ולעיתים קרובות תידרש התערבות של מדביר מקצועי כדי למגר את הפשפשים מהמרחב.
מה אפשר לעשות נגד פשפש המיטה?
יש כמה פעולות חשובות שיעזרו למגר את המזיקים האלה, כגון:
- ניקיון כללי של המרחב, כביסה של מצעים וכלי מיטה, אוורר המרחב, שטיפה ושאיבה יום יומית של המרחב עד מיגור מוחלט של מזיקים.
- שימוש בחומרי הדברה ביתיים כמו תרסיס נגד פשפש המיטה או תליית מדבקות נגד חרקים וכל מוצר אחר שמתאים לצרכים שלכם.
- יצירת קשר עם מדביר מומלץ ומקצועי לקבלת ייעוץ, טיפים והזמנתו לביצוע הדברה נגד פשפשים או הדברה כללית במרחב.
- הגנה על בעלי חיים מפני טפילים באמצעות קולר, כדורים נגד טפילים או חומרים ייחודיים לבעלי חיים.
- שמירה על מרחב נקי ומאוורר, ייבוש מקורות מים עומדים כמו ליד ביובים או בחצר ובבית.
לסיכום, פשפש המיטה נחשב חרק נפוץ בישראל וגם במגוון אזורים בעולם. מדובר במזיק נפוץ יחסית, שהפך מוכר בשנות ה90 של המאה העשרים. פשפש המיטה מופיע בבעלי חיים ובבני אדם ועלול לדגור במרחב ולהטיל ביצים במקומות שונים, החל מתוך ריהוט יד שנייה ממנו יצאו הפשפשים אל המרחב, עד כניסה של המזיק הבייתה, תוך משיכה למוקדים לא נקיים.
כדי לטפל במזיקים יש לפנות לאנשי מקצוע ביניהם מדבירים, חברות הדברה ואפילו אנשים המומחים בהדברה טבעית או ביולוגית, אשר תעזור למגר מזיקים בצורה טבעית ולא רעילה לסביבה.